Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, lžičku soli a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, ve kterém nechte cibuli zesklovatět, přimíchejte mléko a rozdrolený modrý sýr, opepřete a míchejte, dokud směs nezhoustne. Poté ji promíchejte s hotovými gnocchi. Podávejte posypané lehce orestovaným česnekem nakrájeným na plátky a nasekanou pažitkou.
Také máte rádi omáčku z modrého sýra?