Článek
Postup
01.
Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Mušle dobře očistěte. V pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou šalotku a celé česnekové stroužky. Přidejte mušle a restujte. Mušle se po chvíli otevřou, ty, které se neotevřou, odstraňte z pánve.
04.
Mušle zalijte bílým vínem a smetanou, zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete, přidejte špetku chilli a ještě chvíli duste pod pokličkou. Promíchejte s gnocchi a podávejte posypané hladkolistou petrželkou. Chcete-li, ozdobte navíc orestovanými krevetami.