Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte 100 g prosáté mouky 1/4 lžičky soli, nasekanou bazalku a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V pánvi rozehřejte máslo, do kterého nasypte zbylou mouku. Vmíchejte mléko, smetanu, sýr a česnek, okořeňte pepřem, masalou a chilli kořením a osolte. Dochuťte citronovou šťávou a nechte povařit, je-li třeba nařeďte vývarem. Hotovou omáčku promíchejte s gnocchi a podávejte posypané praženými kešu oříšky.