Hlavní obsah
3,1
(44)
Foto: JeniFoto, Shutterstock.com

Foto: JeniFoto, Shutterstock.com

Klasické bramborové noky jsou skvělé i s masala omáčkou. Ochutnáte taky?

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce másla
  • 80 g taveného sýra
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 hrnek mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 lžíce kešu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte 100 g prosáté mouky 1/4 lžičky soli, nasekanou bazalku a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi rozehřejte máslo, do kterého nasypte zbylou mouku.  Vmíchejte mléko, smetanu, sýr a česnek, okořeňte pepřem, masalou a chilli kořením a osolte.  Dochuťte citronovou šťávou a nechte povařit, je-li třeba nařeďte vývarem. Hotovou omáčku promíchejte s gnocchi a podávejte posypané praženými kešu oříšky.

Načítám