Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujte pokrájené klobásy dokřupava. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a jakmile obojí změkne, přidejte drcená fenyklová semínka, chilli, sterilovaná rajčata, víno a sůl. Směs poté vařte bez pokličky na mírném ohni cca 30 minut.
04.
Ragú promíchejte s uvařenými gnocchi a podávejte posypané čerstvou bazalkou a strouhaným sýrem.