Hlavní obsah
3,1
(65)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Klobáskové ragú si dobře rozumí i s bramborovými noky. Přesvědčte se!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 špetka chilli
  • 1,5 lžičky soli
  • 5 stroužků česneku
  • 5 nožiček paprikové klobásy
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 100 g strouhaného sýru
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujte pokrájené klobásy dokřupava. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a jakmile obojí změkne, přidejte drcená fenyklová semínka, chilli, sterilovaná rajčata, víno a sůl. Směs poté vařte bez pokličky na mírném ohni cca 30 minut. 

04.

Ragú promíchejte s uvařenými gnocchi a podávejte posypané čerstvou bazalkou a strouhaným sýrem.

Načítám