Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, lžičku soli a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Zelené fazolky uvařte téměř doměkka. V hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji na kousky nakrájené kuřecí maso, přidejte rajčátka a nakonec fazolky. Osolte, opepřete, přidejte oregano, podlijte trochou vývaru a ještě krátce povařte. Horkou směs promíchejte s hotovými gnocchi a podávejte.