Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Hotové gnocchi zprudka osmahněte na troše olivového oleje a dejte stranou. V pánvi na olivovém oleji osmahněte osolené a opepřené kousky kachního masa, přidejte žampiony a nasekaný česnek a orestujte.
04.
Chvíli poduste ve vlastní šťávě. Ještě trochu přisolte, zalijte pivem a nechte ho trochu zredukovat. Ke konci vmíchejte hrášek a jakmile se prohřeje. je hotovo.. Směs promíchejte s gnocchi a podávejte.