Článek
Postup
01.
Brambory (nejlépe varný typ C) uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, nasekaný špenát, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V pánvi na olivovém oleji osmahněte kousky kachního masa spolu s šalotkou nakrájenou na kolečka. Osolte, opepřete a okořeňte kmínem, skořicí a koriandrem.
04.
Zalijte červeným vínem a trochou vody a vařte, dokud se alkohol nevyvaří. Promíchejte s hotovými gnocchi a podávejte s nasekanou hladkolistou petrželí.