Článek
Postup
01.
Do sklenice nalijte gin. Přidejte jahodu nakrájenou na čtvrtiny, můžete ji lehce pomačkat, aby pustila chuť a barvu. Nemačkejte ji ale moc, aby se menší kusy nedostávaly do brčka. Sklenici naplňte ledem a přidejte druhou jahodu rozkrájenou na čtvrtiny. Limetku lehce vymáčkněte, její šťáva rozvine chuť jahod.
02.
Zalijte tonikem, kdo chce slabší alkoholový efekt, může později dolít více. Nakonec přidejte květ (horní čtyřlistí) máty – lehce ho promněte v prstech, aby se bylinka na vrcholu plné sklenice rozvoněla.
Barmanův tip
Kdo lpí na detailech, může před přípravou prázdnou sklenici naplnit ledem a nechat ji nachladit. Pak ovšem nezapomeňte slít rozpuštěnou vodu.
Kdybyste si k drinku chtěli dát i nějaké dobré jídlo, které můžete ochutnat i na FoodParade ve dnech 31.8. a 1.9., zkuste si ho uvařit podle receptů vyhlášených restaurací!