Hlavní obsah
3,3
(12)
Foto: zoryanchik, Shutterstock.com

Foto: zoryanchik, Shutterstock.com

Čočka nakyselo už vás nebaví? Zkuste si letos připravit něco stejně jednoduchého, ale přitom chuťově naprosto odlišného. Klasickou čočku vyměňte za červenou a pusťte se do přípravy dhálu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g červené čočky
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 rulička skořice
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Čočku, zázvor, bobkový list a skořici zalijte asi třemi hrnky vody a vařte na mírném ohni 10 až 15 minut doměkka. Koření vyndejte.

02.

Máslo rozehřejte v hluboké pánvi a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a všechno koření a nechte rozvonět. Vložte čočku, dochuťte solí a citronovou šťávou a pořádně promíchejte. Nechte ještě asi tři minuty provařit a můžete podávat.

Pochutnáte si na červené čočce i vy?

Související témata:

Načítám