Článek
Postup:
01.
V hrnci rozpalte olej a na něm orestujte citronovou trávu. Chilli papričky podle chuti rozpulte nebo nakrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce. Přisypte kari a koření five spice. Přidejte kuře, nakrájené na kusy, a restujte ještě zhruba 10 až 15 minut. Pokud se bude jídlo připalovat, tak ho jen seškrabujte, ale nepřidávejte vodu. Jen tak vynikne chuť kari.
02.
Poté přidejte do hrnce kokosové mléko, vodu, ústřicovou a rybí omáčku. Nechte vařit 90 minut na mírném ohni.
03.
Poté přidejte sezamový olej a vařte další 2 minuty, ne však déle. Jídlo je pak už hotové. Omáčku stačí slít a podávat s kuřetem. Pokud nespěcháte, připravte omáčku 4 až 5 hodin předem a nechte ji i se všemi ingrediencemi odpočívat a až poté ji slijte. Chuť pak bude ještě lepší.
Tip
Jídlo je možné také podávat například s bramborami nebo batáty. Společně s Ga Kari lze také servírovat například čerstvou mátu a skleněné nudle, zabalené v ledovém salátu, nebo v rýžovém papíru zabalené avokádo, které můžete namáčet v omáčce.
Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Další recepty, které na festivalu můžete ochutnat, najdete zde.