Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Rychlovka přímo z pánve? Zkuste italskou omeletu! Frittata s těstovinami, hráškem a cuketou vás dostane! Nelze jinak, než ji vyzkoušet!

10 min.
Příprava
33 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukety
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 200 g špaget
  • 1 ks červené cibule
  • 100 g slaniny
  • 6 ks cherry rajčat
  • 3 ks vejce
  • 120 ml smetany na vaření 12%
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. Cuketu nakrájejte na kolečka, cibuli na osminky a oboje opečte (případně i s na kostičky nakrájenou slaninou) ze všech stran na oleji.

02.

Hrášek vhoďte do vroucí vody, vařte asi 4 minuty, sceďte a zprudka propláchněte pod ledovou vodou. Pak ho přidejte ke směsi na pánvi. Do pánve vhoďte i uvařené těstoviny a vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé pánvi.

03.

V míse rozšlehejte vajíčka se smetanou, trochou soli a pepřem a směsí zalijte těstoviny v pánvi (pod tou nechte zapnutý plamen na střední výkon). Navrch vmáčkněte pár na poloviny rozkrájených cherry rajčátek a nechte asi 4 minuty vejce tuhnout. Pak pánev vložte asi 10 minut do trouby a nechte dopéct.

Související témata:

Načítám