Článek
Postup
01.
Brambory důkladně operte od zbytků hlíny, nakrájejte podle velikosti na čtvrtiny až osminy a dejte vařit do osolené vody. Uvařte je téměř do měkka, 10 minut varu bude stačit.
02.
Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na jemné proužky, případně místo ní použijte 2 jarní cibulky i s natí. Rozmarýn nasekejte nadrobno a oboje dejte zpěnit na olivový olej do hluboké pánve, kterou pak můžete dát i do trouby. Přidejte zelené fazolkové lusky (čerstvé nebo mražené) a nechte rovněž napůl změknout.
03.
Vejce důkladně prošlehejte a podle chuti je osolte a lehce opepřete. Zeleninu v pánvi promíchejte s předvařenými brambory. Vejce nalijte k zelenině do pánve, plotnu stáhněte na poloviční výkon a nechte je tuhnout.
04.
Mezitím mozzarellu vyndejte z nálevu a nakrájejte ji na kostičky, podle chuti použijte polovinu, ale klidně i celou porci sýra (jedno balení mívá kolem 120 g). Sýr rozprostřete na frittatu a nechte ještě asi 2–3 minuty tuhnout.
05.
Když jsou vejce téměř pevná, vložte pánev do vyhřáté trouby a omeletu nechte ještě dozlatova shora zapéct. Podávejte jako hlavní chod nebo přílohu.
Vaječná jídla jsou skvělá! Jsou rychlá, levná a navíc nabitá cennými bílkovinami. Vyzkoušejte třeba cuketovou omeletu nebo jarní frittatu. Vynikající je i omeleta s rukolou, špenátem a slunečnicovými semínky.