Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nezapomínejte na cibuli, nejenže nám pomáhá při nachlazení a chřipce, ale také báječně chutná. Připravili jsme pro vás recept, který vašim chuťovým buňkám doslova nedá spát. Uvařte si bramborovou frittatu s červenou cibulkou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 špetka soli
  • 1 svazek čerstvých bylinek
  • 3 ks vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks červené cibule
  • 3 ks brambor
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky o šířce půl centimetru a 10 minut je vařte v osolené vodě. Sceďte je, nechte okapat a několik minut je následně opékejte na pánvi na troše oleje.

02.

Přidejte kostičky anglické slaniny a červenou cibuli rozkrájenou na měsíčky.

03.

Přisypte posekané bylinky a rozšlehaná vejce. Jen krátce promíchejte a nechte frittatu stát.

04.

Posypte ji strouhaným sýrem, nechte asi 5 minut na mírném ohni „dojít“ a podávejte.

Související témata:

Načítám