Hlavní obsah
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Polévka je grunt a v zimě, kdy vám každé malé zahřátí přijde vhod, to platí dvojnásob. Pojďte si dnes spolu s námi pochutnat na hutné frankfurtské polévce. Zahřeje, potěší a hlavně nasytí!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 plátky másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka hovězího bujonu
    6
  • 3 nožičky párku
  • 2 ks brambor
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 100 g slaniny
  • 50 ml mléka
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na másle osmažte najemno nakrájenou cibulku, přidejte špetku pepře a mletou papriku. Zasypte moukou a udělejte jíšku. Zalijte asi 1,5 litrem vody, přidejte bujon a vařte.

02.

Brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky, osolte. Uvařte do poloměkka. Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou slaninu a párek, vyberte z tuku a přidejte do polévky. Přilijte mléko, promíchejte a případně dosolte. A dobrota je na světě!

Související témata:

Načítám