Článek
Postup
01.
Do kastrůlku hoďte na proužky nakrájenou cibuli, přidejte máslo a začněte cibuli na mírném plameni smažit. Cibule musí být dohněda, takže se nebojte ji za občasného míchání dělat alespoň hodinu, nespálí se vám (pozor, nezkoušejte si to urychlit silným plamenem, není to pak ono).
02.
Po hodině zaprašte hladkou moukou, přilijte podle chuti bílé víno a zalijte zeleninovým vývarem. Chcete-li si pochutnat, udělejte si opravdu poctivý zeleninový vývar! Dosolte a nechte ještě půl hodiny povařit.
03.
Polévku nalijte do ohnivzdorné misky, navrch položte plátky francouzské bagetky, poklaďte plátky sýru Gruyère a dejte na 15 minut zapéct do trouby.
Pokud máte radši smetanové polévky, uvařte si poctivou českou cibulačku.