Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte na tenké plátky, v hrnci nechte rozpustit máslo a začněte cibuli pozvolna opékat. Kouzlo francouzské cibulačky spočívá v dlouhém restování cibule, dělat ji proto nechte, s občasným zamícháním zhruba 40 minut. Nebojte, pokud ji nenecháte na nejvyšší plamen, nepřipálí se.
02.
Po prvních 10 minutách ji na 10 minut přiklopte a nechte dusit. Poté už pokračujte v pozvolném restování. Až začne cibule hnědnout, přidejte bobkový list, trochu tymiánu a rozmarýnu a v závěru restování cibuli zalejte bílým vínem. Promíchejte, nechte víno odpařit a zaprašte trochou mouky.
03.
Přilejte vývar. Polévku vařte asi 25 minut.
04.
Mezitím v toustovači opečte plátky bagety, aby byla křupavější, posypte je sýrem a dejte na chvíli zapéct pod gril, až se sýr rozpustí. V případě potřeby polévku dosolte a opepřete, na jednotlivé porce rozdělte zapečenou bagetku a je hotovo!