Hlavní obsah
3,4
(39)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Zelí je v kuchyni tak trochu zapomenutá potravina. V minulosti tomu bylo právě naopak. Zelí se velmi snadno pěstovalo a jako jedna z mála zelenin se dala velmi dobře nakládat. Vyzkoušejte tradiční fleky!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pytlík kysaného zelí
  • 400 g anglické slaniny
  • 400 g těstovinových fleků
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce cukru
Článek

Postup

01.

Jde o chutné, levné a rychlé jídlo, které si určitě oblíbíte. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dozlatova. Zelí krátce poduste, můžete dochutit cukrem.

02.

Těstoviny uvařte podle návodu a smíchejte. Přidejte slaninu spolu s výpekem, dobře promíchejte a ihned podávejte.

Už jste někdy zkoušeli připravit si vlastní domácí kysané zelí?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie14 846,32 kJ
Bílkoviny121 g
Tuky167 g
Sacharidy374,74 g
Sůl22,49 g
SAFA66,4 g
Vláknina26,51 g
Cukry81,74 g
Související témata:

Načítám