Hlavní obsah
4,0
(18)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Rukou zpracované těsto na domácí těstoviny, to už je opravdový domácí, s láskou vyrobený produkt. Při výběru receptu myslete na to, že i v moukách může být rozdíl. Vyzkoušejte si ruční práci při přípravě fleků!

20 min.
Příprava
32 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 250 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 3 ks žloutků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžičky soli
Omáčka
  • 6 ks brambor
  • 1 lžíce paprik
  • 1 ks cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Na těstoviny zpracujte mouku, vejce, žloutky, 2 lžíce olivového oleje a lžičku soli. Suroviny důkladně propracujte a hotové těsto nechte v chladu odpočinout. Těsto vyválejte na velmi tenký plát a nakrájejte z něho kostičky. Posypte moukou a vařte je 1 až 2 minuty v osolené vodě.

02.

Slaninu nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli přisypte papriku. Zamíchejte a na takto připravený základ nasypte na brambory nakrájené na tenké plátky. Podlijte trochou vody, osolte a duste doměkka. Když jsou hotové, smíchejte je s uvařenými těstovinami.

Související témata:

Načítám