Článek
Postup
01.
Jediné, co v receptu vyžaduje chvilku úsilí, je karamel: cukr nasypejte do rendlíku s tlustým dnem a za občasného míchání ho zahřívejte tak dlouho, až vznikne zlatavý karamel. Dávejte pozor, abyste ho nepřepálili a nezhořkl. Zaručeně hladký karamel pak získáte, když k cukru přidáte asi 1/4 hrnku vody. Trvá sice o chvíli déle, ale nehrudkuje.
02.
Karamel pak ihned nalijte do koláčové nebo mělké bábovkové formy a trochu ho rozetřete i do stran.
03.
Formu vložte do větší kulaté formy nebo hlubšího plechu, abyste kolem mohli nalít vodu, jako se to občas dělá při pečení cheesecaku.
04.
Všechny suroviny na krém rozmixujte a nalijte na připravený karamel. Okolo formy nalijte vodu a pečte asi 45 minut při 180 °C, nebo dokud není povrch zlatavý a pevný.
05.
Nechte 15 minut vychladnout ve formě, nožem uvolněte okraje a vyklopte.
06.
Před krájením dejte alespoň dvě až tři hodiny nebo i do druhého dne do chladu zatuhnout.
Milujete dezerty se slazeným kondenzovaným mlékem? Připravíte z něj i perfektní náplň do cheesecaku, vláčné ananasové řezy a samozřejmě skvělý domácí likér.