Hlavní obsah
3,2
(46)
Foto: Anze Furlan, Shutterstock.com

Foto: Anze Furlan, Shutterstock.com

Cheeseburger není typické jídlo, které si lidé dávají při dietě. Pokud si ale uděláte fitness verzi, to už je jiná pohádka! Zkuste burgery, které budete moci jíst i při hubnutí!

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks batátů
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře
  • 200 g hovězího mletého masa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 50 g sýru eidam
  • 1 hrst listového špenátu
Článek

Postup

01.

Batáty oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Na troše oleje je pak asi 5 minut restujte. Osolte a opepřete a nechte 15 minut vychladnout.

02.

Smíchejte s vejci, rozdělte do dvou mističek vymazaných olejem a ideálně pomocí konzervy směs pořádně udusejte, aby držela tvar. Nechte ještě 20 minut v chladu zatuhnout.

03.

Mleté maso ochuťte hořčicí, solí, pepřem a vytvarujte do dvou burgerů. Prvně na pánvi v rychlosti orestujte „bulky“ z batátů, poté opečte maso.

04.

Batátové bulky naplňte čerstvým špenátem, hořčicí, popřípadě kečupem. Přidejte maso a sýr.

Zkoušeli jste už vařit něco s batáty? Nám v redakci moc chutnaly pečené batáty s avokádovou salsou.

Načítám