Článek
Postup
01.
Batáty oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Na troše oleje je pak asi 5 minut restujte. Osolte a opepřete a nechte 15 minut vychladnout.
02.
Smíchejte s vejci, rozdělte do dvou mističek vymazaných olejem a ideálně pomocí konzervy směs pořádně udusejte, aby držela tvar. Nechte ještě 20 minut v chladu zatuhnout.
03.
Mleté maso ochuťte hořčicí, solí, pepřem a vytvarujte do dvou burgerů. Prvně na pánvi v rychlosti orestujte „bulky“ z batátů, poté opečte maso.
04.
Batátové bulky naplňte čerstvým špenátem, hořčicí, popřípadě kečupem. Přidejte maso a sýr.
Zkoušeli jste už vařit něco s batáty? Nám v redakci moc chutnaly pečené batáty s avokádovou salsou.