Článek
Postup
01.
Začněte tím, že oddělíte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a žloutky ušlehejte s cukrem a olejem do pěny.
02.
Mouku smíchejte s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto sypkou směs poté spojte se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmíchejte i sníh.
03.
Těsto pečte ve vymazaném a vysypaném pekáčku v předehřáté troubě na 180 °C 10 až 15 minut. Upečený korpus nechejte po upečení zcela vychladnout.
04.
Mezitím, co se chladí korpus, si připravte tvarohový krém. Ze smetany ušlehejte šlehačku, kterou opatrně vmíchejte do tvarohů smíchaných s cukrem. Tímto krémem poté potřete vychladlý korpus.
05.
Na závěr Míša řezy polijte čokoládovou polevou. Tu připravte tak, že v kastrůlku nechejte rozpustit kokosový olej, ke kterému přidejte kakao smíchané s cukrem, škrobem a vodou. Směs jen lehce provařte. Ještě teplou polevou polévejte tvarohovou vrstvu Míša dezertu, který poté dejte do lednice odpočinout ideálně do druhého dne.

Nejlepší na tom je, že tvaroh je bohatý na bílkoviny, které mají sytící schopnost a pomáhají při redukci hmotnosti!Foto: Viktorie Hrazdílková
Vyzkoušejte naše další chutné zdravé recepty s tvarohem, třeba skvělé tvarohové pomazánky nebo nekynuté lívance s tvarohem.