Článek
Postup
01.
Začněte tím, že oddělíte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a žloutky ušlehejte s cukrem a olejem do pěny.
02.
Mouku smíchejte s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto sypkou směs poté spojte se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmíchejte i sníh.
03.
Těsto pečte ve vymazaném a vysypaném pekáčku v předehřáté troubě na 180 °C 10 až 15 minut. Upečený korpus nechejte po upečení zcela vychladnout.
04.
Mezitím, co se chladí korpus, si připravte tvarohový krém. Ze smetany ušlehejte šlehačku, kterou opatrně vmíchejte do tvarohů smíchaných s cukrem. Tímto krémem poté potřete vychladlý korpus.
05.
Na závěr Míša řezy polijte čokoládovou polevou. Tu připravte tak, že v kastrůlku nechejte rozpustit kokosový olej, ke kterému přidejte kakao smíchané s cukrem, škrobem a vodou. Směs jen lehce provařte. Ještě teplou polevou polévejte tvarohovou vrstvu Míša dezertu, který poté dejte do lednice odpočinout ideálně do druhého dne.
Vyzkoušejte naše další chutné zdravé recepty s tvarohem, třeba skvělé tvarohové pomazánky nebo nekynuté lívance s tvarohem.