Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tak chutný recept a pouze pět použitých surovin! Nevěříte? Tak se přesvědčte a vyzkoušejte tento skvělý recept na filírovaný steak z vysokého roštěnce.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vysokého roštěnce
  • 100 g másla
  • 1 ks paprik
  • 1 lžíce mořské soli
  • 2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Maso nechte před úpravou odpočinout venku z lednice, mělo by mít pokojovou teplotu (kdybyste použili maso rovnou z lednice, ztratilo by část šťávy). Roštěnec rozdělte na 4 stejně velké kusy. Pánev rozpalte a steaky na ni dejte na sucho zprudka opéct. Maso otáčejte ve chvíli, kdy jde samo krásně oddělit od pánve.

02.

Když steaky otočíte na druhou stranu, přidejte máslo – půlku na pánev a druhou půlku přímo na maso. Oheň stáhněte na polovinu a opékejte asi 4 minuty z každé strany (pokud byste chtěli steaky úplně propečené, dopřejte jim alespoň 6 minut). Do masa v žádném případě nepíchejte ani nekrájejte, vytekla by všechna šťáva. Nechte je položené na talíři odpočívat minimálně 5 minut.

03.

Steaky bohatě dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem, nakrájejte na plátky (takzvaně filírujte) a podávejte s grilovanou paprikou (vynikající je i cuketa nebo lilek).

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 317,25 kJ
Bílkoviny50,68 g
Tuky38,16 g
Sacharidy2,6 g
Sůl5,06 g
SAFA18,16 g
Vláknina0,73 g
Cukry1,78 g
Související témata:

Načítám