Článek
Postup
01.
Maso nechte před úpravou odpočinout venku z lednice, mělo by mít pokojovou teplotu (kdybyste použili maso rovnou z lednice, ztratilo by část šťávy). Roštěnec rozdělte na 4 stejně velké kusy. Pánev rozpalte a steaky na ni dejte na sucho zprudka opéct. Maso otáčejte ve chvíli, kdy jde samo krásně oddělit od pánve.
02.
Když steaky otočíte na druhou stranu, přidejte máslo – půlku na pánev a druhou půlku přímo na maso. Oheň stáhněte na polovinu a opékejte asi 4 minuty z každé strany (pokud byste chtěli steaky úplně propečené, dopřejte jim alespoň 6 minut). Do masa v žádném případě nepíchejte ani nekrájejte, vytekla by všechna šťáva. Nechte je položené na talíři odpočívat minimálně 5 minut.
03.
Steaky bohatě dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem, nakrájejte na plátky (takzvaně filírujte) a podávejte s grilovanou paprikou (vynikající je i cuketa nebo lilek).