Článek
Postup
01.
V míse promíchejte sójovou omáčku, ocet a cukr. Oloupané stroužky česneku zlehka zmáčkněte plochou stranou nože, aby pustily aroma. Přidejte je do mísy společně s bobkovým listem a černým pepřem. Vložte kuře, pořádně ho v marinádě obalte a nechte odležet alespoň 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno.
VYZKOUŠEJTE CIZOKRAJNÉ KUŘECÍ RECEPTY
02.
Ve vyšší hlubší pánvi rozpalte olej na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády, nechte ho okapat a opečte ho z každé strany. Bude prskat a velmi pravděpodobně se vám přichytí kůže – k tomuto jídlu to však patří.
03.
Opečené kuře na chvíli vyndejte a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a krátce opečte. Vraťte do ní kuře, zalijte ho marinádou, přidejte vodu a duste asi 45 minut, až se omáčka zredukuje a kuře bude hotové i při kosti.
KUŘE STOKRÁT JINAK
04.
Podávejte s rýží, bohatě posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Tip
Zkuste podobným způsobem připravit vepřový bůček nakrájený na tenké plátky.
Zkoušíte rádi zajímavé úpravy kuřecího masa? Zachutná vám tradiční kohout (kuře) na víně coq au vin anebo rychlá kuřecí prsa s omáčkou teriyaki.