Hlavní obsah
1,7
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete se naučit, jak připravit filet z lososa tak, aby si co nejvíce uchoval ze své původní chuti? Jak na to, se dozvíte v dnešním receptu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 špetka pepře
  • 100 ml bílého vína
  • 1/2 ks pórku
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 ks citronu
  • 400 g lososa
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Filet rozdělte na dva kusy a zakapejte šťávou z citronu.

02.

Rajčátka překrojte napůl, promíchejte je s pórkem pokrájeným na kousky, zeleninu naskládejte do pekáčku, zalijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia.

03.

Rozpalte pánev na silnějším plameni, přidejte kapku oleje, a lososa na něm z obou stran opečte – po třech minutách na každé straně, začněte tak, že lososa položíte kůží dolů.

04.

Osmahnutý filet pak už jen položte na zeleninu, která se dělá v pekáčku v troubě, opepřete, osolte, nechte péct ještě 10 minut a můžete vychutnávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 341,82 kJ
Bílkoviny44,21 g
Tuky32,75 g
Sacharidy18,22 g
Sůl3,49 g
SAFA7,4 g
Vláknina3,75 g
Cukry5,96 g

Načítám