Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alpro

Foto: Alpro

Co si připravit k večeři, když je venku na padnutí? Přinášíme vám tip na skvělou letní večeři. Vyzkoušejte filátko z mořského vlka na lehkém koprovém rizotu s mandlovým nápojem.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 filety mořského vlka
  • 300 g rýže arborio
  • 2 ks šalotky
  • 200 ml bílého vína
  • 300 ml mandlového mléka
  • 100 ml sójové smetany
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 3 dl rybího vývaru
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Najemno nakrájenou šalotku zlehka zpěňte na olivovém oleji. Přidejte rýži, orestujte a zalijte vínem.

02.

Pomalu vařte, postupně dle potřeby přilévejte vývar, dokud se rýže neuvaří na skus. Poté přidejte mandlové mléko, sójovou smetanu na vaření a nasekaný kopr.

03.

Vejce vařte ve vroucí vodě 7 minut, oloupejte a osolte. Filátko z mořského vlka osolte a opečte na rozpálené pánvi, ke konci pečení přidejte bylinky.

Máte rádi ryby? Obzvlášť v letním období? Pak se podívejte na naše další 3 tipy.

Související témata:

Načítám