Článek
Postup
01.
Vykostěte vepřové koleno a nakrájejte ho na větší kostky. Vepřovou plec a uzený bůček také nakrájejte na kostky (místo bůčku můžete použít i uzená žebra). Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
02.
Krátce osmažte cibuli na sádle a přidejte maso. Opečte ho, osolte, opepřete a posypte sladkou mletou paprikou. Masovou směs podlijte asi půl litrem vody. Pak přidejte opláchnuté fazole (nejlepší jsou malé černé fazole), prolisovaný česnek a bobkový list a pod pokličkou duste hodinu i víc do měkka.
03.
Nakonec do směsi nakrájejte na silnější kolečka klobásu a ještě chvíli suroviny společně poduste.
04.
Na rajčatovou salsu stačí nakrájet všechnu zeleninu na drobné kostičky. Pak k ní přidejte petrželku, olej a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zlehka promíchejte.
05.
Feijoadu přeložte do servírovací mísy, pokapejte šťávou z půlky pomeranče a ozdobte druhou polovinou nakrájenou na kolečka. Podávejte s rýží nebo chlebem a připravenou rajčatovou salsou.
Čím hostíte větší společnost kamarádů vy?