Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Podzimní polévka: Jedna kouzelná ingredience z ní udělá zázrak! Zahřejte se s chutí fazolovým krémem se slaninou. Je neskutečně dobrý!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 plechovky bílých fazolí
  • 2 ks cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo a na oleji ji krátce zpěňte. Přidejte přecezené fazole, prohřejte je a zalijte vývarem.

02.

Po 15 minutách varu do základu přilijte smetanu, rozmixujte ho a dolaďte solí a pepřem. A to nejlepší na konec! Polévku podávejte s plátky slaniny, kterou buď můžete ohřát do křupava na pánvi, nebo krátce péct v troubě při 180 stupních Celsia. Servírujte ozdobené pažitkou.

V našem článku (Ne)obyčejné fazole, se dozvíte, jak zdravé fazole jsou.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie15 607,46 kJ
Bílkoviny200,27 g
Tuky93,96 g
Sacharidy516,8 g
Sůl9,55 g
SAFA28,63 g
Vláknina149,84 g
Cukry39,4 g
Související témata:

Načítám