Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zkuste nadýmavost luštěnin snížit dostatečným máčením před jejich samotnou úpravou, nadýmavé látky se ve vodě totiž rozpouští. Třeba hned s tím to burgerem!

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 konzervy sterilovaných červených fazolí
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 4 ks bulek
  • 4 plátky sýra
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 2 ks rajčat
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 dl rostlinného oleje
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Fazole vyklepněte do síta a pořádně propláchněte studenou vodou. Vložte do misky a vidličkou je rozmačkejte, ponechejte i pár větších nerozmačkaných kousků. K fazolím přidejte strouhanku, vejce, 1 na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na jemno posekaný čerstvý koriandr. Směs osolte, opepřete a přidejte chilli koření. Vše pořádně promíchejte, ať se chutě propojí, a nechte 5 minut odležet.

02.

Ze směsi vytvarujte karbanátky a na rozpáleném oleji opékejte z každé strany 3–5 minut, podle jejich velikosti.

03.

Burgerové bulky rozdělte na polovinu a na pánvičce s kapkou oleje si je z obou stran lehce opečte. Na spodní část bulky, potřenou majonézou a chilli omáčkou, položte list ledového salátu, 2 plátky rajčete a 2 plátky okurky. Na zeleninu položte fazolový karbanátek, na něj plátek sýra a 2 kolečka cibule. Vše znovu zakápněte chilli omáčkou a majonézou a burger uzavřete horní částí rozpůlené bulky.

Tip: Sýr můžete zapéct na karbanátku přímo při jeho opékání. Fazolový karbanátek opečte nejprve z jedné strany, poté obraťte a na opečené straně nechte rozpéct sýr. Dopečte karbanátek i z druhé strany a vyjměte z pánve.

Červené fazole jsou výborné i v pomazánce s česnekem a kari.

Související témata:

Načítám