Článek
Postup
01.
Fazole si podle potřeby namočte dopředu (některé je lepší nechat namočené přes noc, některým stačí 4 hodiny předem, vše najdete na obalu). V téže vodě poté vařte 15 minut v papiňáku nebo 30 minut v normálním hrnci společně s klobásou pokrájenou na kolečka a uzeným masem na kostičky. Fazole by měly být poloměkké.
02.
Pak přidejte na kousky nakrájenou mrkev, petržel a bramboru, rozmačkaný česnek a povařte dalších 10 minut.
03.
Mezitím si osmahněte cibulku, kterou nakonec zasypte sladkou paprikou, a vše přidejte do hrnce k polévce. Vařte ještě dalších 5 minut a ochutnejte, zda jsou fazole již zcela měkké. Polévku dochuťte solí a pepřem a vypněte plamen.
04.
Nakonec polévku zahustěte zakysanou smetanou, kterou již nevařte. Dodá polévce příjemně nakyslou chuť a krémovost. Zdobit můžete čerstvou majoránkou. Tak dobrou chuť!
Pokud nemáte rádi smetanové polévky, zkuste Záhoráckou fazolovou polévku s uzeným masem a nudlemi.