Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Když je na jídelním lístku napsaná polévka v chlebu, jen málokdo by jí odolal! Dnes pro vás máme tip na fazolovou polévku s klobásou. Tak neváhejte a pusťte se do vaření.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g fazolí
  • 1 ks maďarské klobásy
  • 150 g uzené krkovice
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks brambor
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 lžička paprik
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 ml zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Fazole si podle potřeby namočte dopředu (některé je lepší nechat namočené přes noc, některým stačí 4 hodiny předem, vše najdete na obalu). V téže vodě poté vařte 15 minut v papiňáku nebo 30 minut v normálním hrnci společně s klobásou pokrájenou na kolečka a uzeným masem na kostičky. Fazole by měly být poloměkké.

02.

Pak přidejte na kousky nakrájenou mrkev, petržel a bramboru, rozmačkaný česnek a povařte dalších 10 minut.

03.

Mezitím si osmahněte cibulku, kterou nakonec zasypte sladkou paprikou, a vše přidejte do hrnce k polévce. Vařte ještě dalších 5 minut a ochutnejte, zda jsou fazole již zcela měkké. Polévku dochuťte solí a pepřem a vypněte plamen.

04.

Nakonec polévku zahustěte zakysanou smetanou, kterou již nevařte. Dodá polévce příjemně nakyslou chuť a krémovost. Zdobit můžete čerstvou majoránkou. Tak dobrou chuť!

Související témata:

Načítám