Hlavní obsah
3,1
(72)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Málokdo si asi představí konkrétní recept z libanonské kuchyně. Je pro nás přece jen trochu vzdálená. Šéfkuchař Marek Fichtner ale vařil ve všech koutech světa a s libanonskou kuchyní má spojeny především špenátové šátečky fatayer. Jsou jednoduché a můžete si je zkusit připravit i doma.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml horké vody
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 500 g listového špenátu
  • 50 ml panenského olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 3 ks cherry rajčat
  • 1 lžíce koření sumac
  • 1 hrst piniových semínek
  • 1 ks citronu
  • 1 špetka paprik
  • 1 ks sušené chilli papričky
Článek

Postup:

01.

Smíchejte všechny ingredience na těsto a nechte cca 25 minut kynout.

02.

Než těsto vykyne, připravte si náplň. Čerstvé špenátové listy opláchněte a nechte okapat. Na pánvi s olejem osmažte nakrájenou cibuli, přidejte špenátové listy a nadrobno  pokrájená rajčata. Osolte a přiklopte pokličkou. Krátce poduste a nechce vychladnout.

03.

Do vychladlého špenátu zamíchejte koření sumac, na sucho orestované piniové oříšky, citronovou šťávu a špetku papriky a chilli.

04.

Vykynuté těsto vyválejte na plát. Vykrájejte skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka a rozdělte na ně náplň. 

05.

Okraje spojte a vytvořte šátečky. Pečte na plechu při 180 stupních asi 20 minut.

Jestli si stále nejste jisti, jak na to, podívejte se na video návod v Atlasu chutí Stream.cz!

Načítám