Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte na kolečka, žampiony na plátky, papriku na proužky, slaninu na čtverečky a česnek na plátky nebo ho nasekejte nahrubo. Brambory oloupejte a nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky.
02.
V hlubší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte slaninu, papriku, žampiony, česnek. Opečenou směs vyjměte a dejte stranou. Přidejte brambory a opečte je z obou stran dozlatova.
03.
Pak do pánve vraťte upečenou zeleninovou směs. Promíchejte, podle potřeby osolte, opepřete a rovnoměrně v pánvi rozprostřete. Vytvořte 4 dolíky a do každého vyklepněte vejce.
BRAMBORY JSOU V KUCHYNI NEPOSTRADATELNÉ:
04.
Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se bílky nezatáhnout, trvá to asi 8 minut, žloutek by měl zůstat téměř tekutý.
05.
Hotové brambory posypte bylinkami. Podávejte samotné nebo s chlebem s křupavou kůrkou.
Tip
Zeleninu můžete měnit podle chuti a sezony. Brambory budou chutnat skvěle i s rajčaty a cuketou.
Znáte tyhle bramborové karbanátky s makrelou?