Článek
Postup:
01.
Z větší kapusty vyřízněte opatrně košťál i světle zelený střed. Měla by vám zůstat taková silnější „miska“ z kapusty.
02.
Oloupejte a na plátky nakrájejte cibuli a česnek, na proužky nakrájejte chilli papričku a bílé papriky a všechno dohromady pomalu opékejte na oleji (nebo na nadrobno nakrájené a rozpečené slanině).
03.
Osolte a opepřete a k zelenině v pánvi přidejte nakrájené rajče. Počkejte dvě nebo tři minuty a přidejte na kousky rozdrcený tvrdší kvasový chléb a promíchejte jej tak, aby nasákl šťávou ze zeleniny. Pánev pak odstavte z ohně.
DALŠÍ RECEPTY ZE DVORA
04.
Do zeleniny zamíchejte na kostičky nakrájený sýr, přidejte smetanu a směsí naplňte vydlabanou kapustu. Pečte na mírném ohni nebo v popelu na žhavých uhlících než se sýrová směs rozpeče a kapusta hezky rozvoní.
05.
Nechte chvíli odpočinout a podávejte rozčtvrcené jako přílohu ke grilovanému masu nebo samostatně.
Chcete poznat Martina Hromase v akci? Podívejte se na pořad Ze dvora na Stream.cz.
Jestli máte rádi kapustu, mohly by vám chutnat také křupavé kapustové karbanátky.