Článek
Postup
01.
V malé misce rozmačkejte tofu s černou solí a kurkumou.
02.
Ředkvičky nakrájejte na kolečka, květák nastrouhejte na plátkovém struhadle, jarní cibulku nasekejte nadrobno. Vše spolu s nahrubo nasekaným listovým salátem vsypte do větší mísy.
03.
Přidejte jogurt (pro veganskou verzi sójový), hořčici, olivový olej, dle potřeby mírně osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
04.
Vsypte nasekané kapary, polovinu rozmačkaného tofu a opět promíchejte. Podávejte posypané zbylým tofu a jarní cibulkou.
Tip: Do salátu přidejte i cherry rajčátka. Místo černé soli, která kromě chloridu sodného obsahuje železo a síru, a právě proto vůní připomíná vajíčka, doporučuje autor receptu šéfkuchař Petr Klíma indickou směs koření Chunky Chat masala (ve složení je černá sůl také zahrnuta). Stojí za vyzkoušení.
Recept je z právě vycházející Luštěninové kuchařky, kde najdete další předkrmy, hlavní jídla i dezerty.