Hlavní obsah
3,0
(182)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Falešný cop zvládnou i ne zrovna šikovní, protože se nezaplétá, ale nastřihuje. Každopádně je dnešní recept efektní a chutnou variantou slaného závinu, který budete mít hotový raz dva a pochutná si rodina a třeba i návštěva.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 500 g listového těsta
  • 125 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g balkánského sýru
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g čerstvého sýra
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst dýňových semen
Článek

Postup

01.

Nejprve spařte baby špenát. Dejte ho do cedníku, přidejte na plátky nasekané stroužky česneku a obojí prolijte vroucí vodou. Spařený špenát s česnekem nechte zcela zchladnout.

02.

Mezitím rozválejte listové těsto do tvaru velkého obdélníku a připravte si náplň. Nasekejte jarní cibulku a tu promíchejte s čerstvým sýrem (Philadelphia, Lučina, Buko).

03.

Na vyválené listové těsto nejprve dejte čerstvý sýr s jarní cibulkou, na něj nastrouhanou mozzarellu, na kostičky nakrájený balkánský sýr nebo fetu a pak zchladlý nasekaný špenát s česnekem. 

04.

Kraje listového těsta pomašlujte rozšlehaným vejcem. Těsto zaviňte. Teď si vezměte dlouhé nůžky a závin nastříhejte tak, jak vidíte na fotografii. Pak střídavě nastříhané cípy vybočte doleva, doprava a každý třetí nechte uprostřed. Vznikne kýžený efekt copu. 

Foto: Svatava Vašková

Falšný cop uděláte tak, že těsto nastříháte a špičky vychýlíte do protistranFoto: Svatava Vašková

05.

Takto připravený závin pomašlujte zbylým vejcem a posypte ho dýňovými semínky. Dejte ho péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů asi na 20 minut. 

Foto: Svatava Vašková

Díky dýňovým semínkům bude závin pěkně křupatFoto: Svatava Vašková

Načítám