Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Lučina

Foto: Lučina

Co spojuje lučinu, rum či koňak, piškoty a šlehačku? Falešné tiramisu. Koho jím potěšíte?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 3 ks žloutků
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce rumu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g cukrářských piškotů
  • 200 ml kávy
  • 3 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem, přidejte lučinu a rum či koňak a vše vyšlehejte v hladkou pěnu. Nakonec lehce vmíchejte také ušlehanou šlehačku.

02.

Piškoty namočte v kávě v miskách střídejte vrstvy piškotů a krému, přičemž úplně nahoře musí být krém. Tohle „české tiramisu“ vložte do lednice a nechte přes noc ztuhnout. Druhý den jej posypte kakaem nebo čokoládou a můžete podávat. Uvidíte, že se po něm jen zapráší!

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie11 617,89 kJ
Bílkoviny49,55 g
Tuky155,55 g
Sacharidy293,43 g
Sůl2,75 g
SAFA95,34 g
Vláknina11,13 g
Cukry169,32 g
Související témata:

Načítám