Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Klasika je klasika, ale řídit se celý život pouze tradičními recepty, jíme pořád dokola totéž. Proto dnes máme recept na sekanou trochu jinak: zkuste super snadnou falešnou svíčkovou!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 750 g míchaného mletého masa
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1,5 lžičky čerstvého tymiánu
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1/2 bulvy celeru
  • 3 listy bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření
  • 15 kuliček pepře
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Maso smíchejte s vajíčkem, strouhankou a mlékem a ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a tymiánem. Utvořte z něj šišku, kterou položte na nakrájenou kořenovou zeleninu smíchanou v pekáči se zbývajícím kořením. Podlejte troškou vody a pečte 40 minut přikryté, poté odklopte a dopékejte ještě asi 20 minut – záleží na velikosti šišky a typu masa.

02.

Maso odložte do tepla, koření ze zeleniny vyndejte a rozmixujte ji spolu se smetanou a citronovou šťávou na hustou omáčku. V případě potřeby přidejte ještě vodu či smetanu a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s brusinkami a knedlíkem nebo těstovinami.

Související témata:

Načítám