Hlavní obsah
3,8
(37)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Také milujete polévku z bochníku? Tak proč si ji nepřipravit doma? Navíc, když bochníček chleba seženete v každém pekařství. A tentokrát si do něj uvařte falešnou dršťkovku z hlívy, kterou milují i masoholici.

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 70 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 1,5 l vody
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na jemno a zpěňte ji v hrnci na rozpuštěném másle. Když začne zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a usmažte růžovou jíšku.

02.

Pak přidejte pokrájenou hlívu ústřičnou a sladkou papriku, vše promíchejte a zalijte vodou. Podle chuti přidejte sůl, pepř, trochu drceného kmínu, vše ještě jednou promíchejte a nechte vařit asi 35–45 minut, až je hlíva úplně měkká.

03.

Na závěr do polévky prolisujte tři stroužky česneku, majoránku a případně ještě dosolte. Hotovo!

Jak si vypěstovat vlastní domácí hlívu, se dovíte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám