Článek
Postup
01.
Trik pro krásně křupavý, ale uvnitř vláčný falafel spočívá v tom, že se cizrna nevaří, ale pouze namáčí. Alespoň 12 hodin předem ji tedy namočte (nejlépe přes noc).
02.
Scezenou cizrnu pak rozmixujte s nahrubo pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami, solí, římským kmínem, pálivou paprikou, pepřem, práškem do pečiva a citronovou šťávou.
03.
Přidejte mouku a znovu promixujte, až vám vznikne hmota, ze které se dá vytvarovat kulička. Kdyby směs nedržela u sebe, přidejte ještě trochu mouky.
04.
Nechte 20 minut v chladu odležet, a poté tvarujte kuličky nebo placičky o velikosti vlašského ořechu.
05.
Smažte je v rozpáleném oleji dozlatova a podávejte v pita chlebu s čerstvou zeleninou a jogurtem ochuceným prolisovaným česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
Do směsi můžete přidat i sezam a falafel podávat s grilovaným lilkem a sezamovou pastou tahini.