Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte zaručený tip na báječný koláč, který uspěje doma i u přátel? Vyzkoušejte tenhle snadný recept s pořádnou dávkou čokolády. A pozor! Ať na vás zbude.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
  • 4 ks bílku
  • 3 ks žloutků
  • 65 g hořké čokolády
  • 120 g cukru krupice
  • 40 g strouhanky
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 100 g másla
  • 1 špetka soli
  • 2 hrsti ostružin
  • 1 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Připravte si 3 mísy a jednu keramickou misku, která může do mikrovlnky.

02.

Do keramické misky vložte máslo, přidejte rozlámanou čokoládu a nechte je v mikrovlnce rozpustit (do polotuhé konzistence).

03.

Do druhé misky nasypte strouhanku, hladkou mouku, kakao a promíchejte je. Do třetí mísy nalejte bílky se špetkou soli a 60 g cukru a do čtvrté mísy dejte zbytek cukru a žloutky.

04.

A jde se kouzlit s ručním šlehačem! Ve třetí misce vytvořte na nejvyšší otáčky tuhý sníh. Když je hotovo, přesuňte metly do mísy se žloutky a vyšlehejte je do pěny.

05.

Teď ke žloutkům přidejte obsah všech ostatních misek, tedy nejprve čokoládovou směs, pak sypkou i sníh, vše promíchejte a nalejte do formy. Poklaďte omytými ostružinami a dejte péct na 35 minut. Ještě teplý koláč potřete tuzemákem. Hotovo!

Stále vám to nestačilo? Nevadí, máme pro vás další tři sladká pokušení z čokolády.

Související témata:

Načítám