Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Připravte si 3 mísy a jednu keramickou misku, která může do mikrovlnky.
02.
Do keramické misky vložte máslo, přidejte rozlámanou čokoládu a nechte je v mikrovlnce rozpustit (do polotuhé konzistence).
03.
Do druhé misky nasypte strouhanku, hladkou mouku, kakao a promíchejte je. Do třetí mísy nalejte bílky se špetkou soli a 60 g cukru a do čtvrté mísy dejte zbytek cukru a žloutky.
04.
A jde se kouzlit s ručním šlehačem! Ve třetí misce vytvořte na nejvyšší otáčky tuhý sníh. Když je hotovo, přesuňte metly do mísy se žloutky a vyšlehejte je do pěny.
05.
Teď ke žloutkům přidejte obsah všech ostatních misek, tedy nejprve čokoládovou směs, pak sypkou i sníh, vše promíchejte a nalejte do formy. Poklaďte omytými ostružinami a dejte péct na 35 minut. Ještě teplý koláč potřete tuzemákem. Hotovo!
Stále vám to nestačilo? Nevadí, máme pro vás další tři sladká pokušení z čokolády.