Článek
Ať už zvolíte šroubovací sklenky od jogurtu, nebo krásné pohárky třeba na aperitiv, tenhle cheesecake vás dostane už jen svou krásnou barevností! O tom, jak jednoduchý je, už se přesvědčte sami.
Cheesecake se švestkami a mákem
Na 4 porce potřebujete: 100 g ovesných sušenek nebo perníčků v cukrové polevě, 200 g cream cheese (např. Philadelphia, Fénix, Buko), 150 g řeckého jogurtu, 2 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce mletého máku, asi 10 švestek, 4 lžíce třtinového cukru, 1 tyčinku skořice, ½ vanilkového lusku
Postup: Sušenky nebo perníčky nadrťte najemno, nejlépe to jde v sekáčku na oříšky. Sýr promíchejte s jogurtem, krupicovým cukrem a polovinou máku. Švestky rozpulte, vypeckujte a s 2 lžícemi třtinového cukru a kořením rozvařte na omáčku. Zbytek máku smíchejte se zbylým třtinovým cukrem. Do čistých skleniček rozdělte sušenky, na ně navrstvěte krém a navrch vychladlou švestkovou omáčku. Před podáváním posypte makovým cukrem.
PODZIMNÍ DEZERTY LÁKAJÍ
Ovocnou omáčku můžete připravit také z blum nebo broskví, fantazii se meze nekladou!