Článek
Postup
01.
Nejprve nakrájejte bílý rohlík či housku na kostičky a zalijte ho mlékem. Přidejte vejce, mleté kuřecí maso, nasekané jarní cibulky, římský kmín, zázvor, sůl a pepř. Směs zamíchejte a nechte pár minut stát.
02.
Z masové směsi tvořte karbanátky (ale klidně i šišky na špejli) a dejte je péct na plech s pečicím papírem, na pánev nebo rozpálený gril.
03.
Mezitím si připravte arašídovou omáčku. V menším litinovém hrnci na oleji orestujte společně najemno nasekanou malou cibuli, na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku. Asi po minutě přidejte arašídové máslo, med a promíchejte.
04.
Směs přendejte do vysoké úzké nádoby, ve které tyčovým mixérem vše rozmixujte. Nyní do směsi přidejte rozmíchaný kokosový krém, trošku rybí omáčky a sojovou omáčku a znovu směs rozmixujte dohladka.
V létě by vám mohl chutnat také snadný kuskus s tuňákem nebo jednoduché lasagne s pestem.