Článek
Postup
01.
Z uvedených přísad vypracujte hladké těsto.
02.
Asi tři čtvrtiny těsta oddělte, vyválejte a těstem vyložte kulatou formu o průměru 24 cm.
03.
V kastrolu s tlustým dnem nechte zkaramelizovat hnědý cukr. Přidejte ohřátou smetanu, nahrubo nasekané ořechy a dvakrát nechte přejít varem. Počkejte, až náplň zchladne téměř na pokojovou teplotu.
04.
Pak náplň přesuňte do formy, přikryjte zbylým vyváleným těstem, vidličkou přimáčkněte okraje k sobě a několikrát propíchejte, aby se těsto nenadzvedávalo. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut.
Milujete kombinaci karamelu a oříšků? Zkuste i náš smetanovo-ořechový dort se slaným karamelem. Je sice o něco pracnější než tahle švýcarská specialita, ale také stojí za to!