Článek
Postup
01.
Nejprve ruční metlou rozšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým extraktem. Bude to trvat pár minut a vznikne světlá hustá pěna.
02.
Do hrnce nalijte smetanu a plnotučné mléko, přidejte celou skořici, hřebíčky a špetku muškátového oříšku. Směs zahřejte na cca 70–80 stupňů, nesmí se vařit.
03.
Pak naberte naběračkou část mléčné směsi a za stálého šlehání ji ruční metlou postupně zamíchejte ke žloutkům s cukrem, tak aby se vyrovnaly teploty. Pak stejným způsobem zamíchejte zbytek obou směsí, včetně koření.
04.
Poté směs přelijte zpět do hrnce a postupně eggnog zahřívejte za stálého míchání na 70–80 stupňů, jen aby žloutky prošly tepelnou úpravou, ale nesrazily se.
05.
Hotový nápoj slijte přes jemné sítko do čistých lahví. Nakonec můžete přidat alkohol (brandy či bílý rum) nebo ho nabídněte až při servírování.
A co si udělat pravé horské bombardino se šlehačkou?