Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dýni do salátu můžete i upéct v troubě nebo orestovat na pánvi třeba s  trochou oleje a bylinkami, salát tak bude chuťově výraznější.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g dýně
  • 2 ks červené cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Dýni, kterou jste zbavili semínek, nakrájejte na menší kousky, které povařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte vychladnout a okapat. 

02.

Oloupané cibule nakrájejte na kolečka a promíchejte s vychladlou dýní a olivovým olejem, octem a petrželkou. Podle chuti osolte a opepřete.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie470,16 kJ
Bílkoviny1,85 g
Tuky7,27 g
Sacharidy10,88 g
Sůl0,78 g
SAFA1,07 g
Vláknina2,5 g
Cukry7,16 g
Související témata:

Načítám