Hlavní obsah
2,8
(47)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dýňové máslo. Co to je? A k čemu se dá jíst? Prozradíme vám to i s receptem!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 lahvičku po 200 ml
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce másla
  • 300 g máslové dýně
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 190 stupňů Celsia. Dýni omyjte, rozřízněte napůl a semínka vydlabejte. Nožem dužinu křížově nařízněte, potřete olejem a posolte. Dýni pečte v troubě asi 45 minut.

02.

Poté ji nechte krátce vychladnout, sloupněte slupku (jde to snadno) a kousky dýně rozmixujte se solí a máslem. Nechte vychladit a můžete vychutnávat. S pečivem, případně opečenými dýňovými semínky.

Máte dýně rádi, ale stále nevíte, která je na co vhodná? Podívejte se do našeho lexikonu dýní, kde vám poradíme.

Energetická hodnota celkem - 1 lahvičku po 200 ml
Energie3 284,53 kJ
Bílkoviny5,86 g
Tuky76,2 g
Sacharidy24,46 g
Sůl6,16 g
SAFA26,98 g
Vláknina6,01 g
Cukry14,81 g
Související témata:

Načítám