Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte olej, osmahněte na něm cibuli, přidejte dýni a nechte ji pomalu opékat. Po pár minutách dodejte do pánve rajčata, nasekaný rozmarýn, špetku kari, kurkumy, koriandru i trochu medu.
02.
Směs nechte probublávat a mezitím si připravte bílou omáčku. U té stačí v hrnci zpěnit máslo, usmažit zlehka mouku a zalít mlékem. Když začne houstnout, dochuťte ji muškátovým oříškem, solí, pepřem a parmezánem.
03.
A teď už jen navrstvit! Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do pekáčku dejte vrstvu lasagní, pokryjte ji dýňovou směsí, bílou omáčkou a opět vrstvou lasagní. Vše opakujte, dokud máte suroviny. Poslední vrstvy jsou lasagne a plátky mozzarelly. Pečte asi 25 až 30 minut.
Víte, že z dýně hokkaido můžete vykouzlit i jednoduchou pomazánku?