Článek
Postup
01.
Nejdříve si připravte těsto. Dýni hokkaidó omyjte a odstraňte měkkou dužinu se semínky. Dýni neloupejte. Odvažte si 250 g, nakrájejte na kostky a rozmixujte se 4 vejci a 250 g tvarohu. Ke konci mixování přidejte šťávu z půlky citronu, lžičku jedlé sody a špetku soli. Těsto vylejte na pečicí papír na plech a dejte do trouby péct při 180 stupních na 25 minut.
02.
Mezitím si připravte náplň. Rozmixujte kokos, vysypte ho do misky a v mixéru ještě rozmixujte 250 g tvarohu s medem. Přidejte ke kokosu a promíchejte. Hotovou roládu potřete náplní, posypejte brusinkami (použít lze sušené, ale lepší jsou kompotované). Roládu smotejte a můžete hned krájet.
Nevíte, po které dýni sáhnout? Přečtěte si náš článek o tom, která se na co nejlépe hodí.