Hlavní obsah
2,9
(68)
Foto: NADKI, Shutterstock.com

Foto: NADKI, Shutterstock.com

Přichází dýňová sezona a my pro vás máme tip, jak si netradičně vychutnat těstoviny. Vyzkoušejte k nim dýňovou omáčku s anglickou slaninou zjemněnou smetanou.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 500 g těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 1/2 ks dýně
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 400 ml vody
Na ozdobu
  • 1 hrst parmazánu
  • 1/2 hrsti listové petržele
Článek

Postup

01.

Na oleji osmahněte cibulku nakrájenou nahrubo, přidejte kostičky slaniny (s tou to nepřehánějte, klidně stačí o trochu méně, než je v rozpisu) a na kostky pokrájenou oloupanou dýni.

02.

Když dýně trochu změkne, zalijte základ vodou a vše vařte asi 20 minut.

03.

Poté omáčku stáhněte z plotny, rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte smetanou.

04.

Podávejte s těstovinami, sýrem a dozdobené petrželkou.

A v jaké úpravě máte rádi dýni vy?

Související témata:

Načítám