Hlavní obsah
3,3
(77)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zlákala vás u pultu porce růžového mletého masa, ale karbanátky jste měli předevčírem? Existují i chutnější variace, ve kterých si ho můžete užít. My vám představujeme dýni plněnou mletým masem.

20 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 kg dýně
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 200 g čedaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Dýni omyjte, vydlabejte (v případě, že použijete muškátovou dýni, oloupejte ji) a zevnitř i zvenku ji pomažte olejem.

02.

V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte do pánve maso, prolisovaný česnek a vše důkladně opečte.

03.

Nakonec do směsi vmíchejte petržel, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a naplňte jí dýni. Pak vše už jen zalijte smetanou a dejte do trouby péct na hodinu při 180 stupních Celsia.

Pokud máte radši něco bezmasého, zkuste plněnou orientální dýni.

Související témata:

Načítám